Članki

Komu se da...

Pomlad je tu. Prebujenje, življenje, upanje...

Pospravljanje stanovanja, urejanje okolice, nove rože na oknih, pregled koles za kolesarsko sezono. Kaj pa mi? Kaj pa jaz? Nova garderoba, vsaj kakšen kos, pa novi čeveljci, krajša frizura... Kaj pa naša notranjost, nezadovoljstvo, žalost, razočaranje, jeza, krivice... kdaj bomo to pospravili? Ali je dovolj, da smo potlačili, ker je preboleče, ker se nimamo časa ukvarjati s tem, ker se je zgodilo, kar se je zgodilo in temu ni pomoči? Pospravljanje samega sebe!
Stvari gredo same od sebe samo na slabše. Niti na kraj pameti nam ne pride, da bi med vožnjo spustili volan in pričakovali, da bomo srečno prišli na cilj. V življenju pa pogosto storimo točno to. Pustimo in čakamo, da se bo uredilo kar samo. Pa karkoli že. Saj se včasih res, prav pogosto pa ne, če vsaj malo sami ne prispevamo k temu. Kje torej začeti?

Naredimo prioritetno lestvico. Napišimo, s čim vse nismo zadovoljni, s kom vse nismo zadovoljni. Probleme oštevilčimo od 1 - 10 in tako dobimo lestvico našega nezadovoljstva. Precej dela in komu se da. Začnimo pri partnerstvu. Ni pomembno ali smo poročeni ali ne ali imamo otroke ali ne, najprej sva jaz in on ali on in jaz, kakor hočete. Dom je otok sredi kaosa, pritiska, zahtev, razburjanja, pomanjkanja časa, dom je oaza, kjer se oddahnemo, spočijemo, razvedrimo, kjer smo varni in sprejeti, kjer smo lahko to, kar smo, urejene in zjutraj skuštane brez ličil, predvsem pa ljubljene in zaželjene. Tempo življenja je neusmiljen, čas beži in pri polni glavi vsega kmalu dom postane samo po sebi umeven. In zgodi se to, kar se zgodi z avtom, ko spustimo volan. Če imamo srečo, končamo na travniku in ne v drevesu.

Prvo vprašanje, ki mi ga dnevno zastavljajo je: "Zakaj jaz? Zakaj moram začeti jaz in ne on?" Hmmm... nekdo mora in zakaj ne bi bili to vi?  

Jutro, odhod od doma, prihod domov in zaključek dneva naj se začne in konča s poljubom in objemom. 10 sekund. 10 dragocenih sekund. Smo pripravljene vložiti 10 sekund? Če je odgovor DA, začnimo in pustimo se presenetiti. Za začetek bo dovolj, še veliko dela nas čaka, da pomlad pričakamo srečnejši, zadovoljnejši in ljubljeni.

več v FB skupini Čarobni odnos