Članki

Odprava stisk iz prsnega koša

Za večino od vas ne vem, ali samo berete ali tudi karkoli od predlaganega naredite. Če se odločite, da boste poskusili, lahko začnete z vodenim posnetkom ali po spodnjih navodilih.

Vdih, izdih, zaprite oči, pojdite v prsni koš. Kako je v vašem prsnem košu? Polno, prazno, boli, tišči? Ocenite s številko od 1-10 (1 prijetno - 10 težko, slabo, polno). Predstavljajte si, da ste se znašli v nekem prostoru, v neki sobi. Prestavljajte si, da se v tem prostoru, tej sobi, odprejo velika vrata. Skozi ta vrata naj odide vse, kar polni vaš prsni koš.

Spustite misli, spustite dvome, ne ukvarjajte se z njimi. Ne sprašujte se, ali ste naredili prav ali ne, ali je to to ali ne. NE TRUDITE SE, delajte lahkotno. Odlično vam gre. Manj kot se boste »trudili« lažje in hitreje bo šlo. Če ne danes, pa čez en teden.

Lahko boste videli ali pa se vam bo samo zdelo dim, meglo, različne predmete. Vse to gre čez vrata ven. Razumsko ni nobene logike, prinesejo pa občutek olajšanja. Potem pokličite vse te predmete iz vsake vaše celice, celega telesa in samo opazujte, kako gre. Z globokim vdihom in izdihom ocenite, kako se počutite. Ko se vam zdi, da se je izpraznilo, ko začutite lahkoto, praznino, zaprite vrata in ko ste pripravljeni z globokim vdihom in izdihom odprite oči. Ne dvomite, dobro vam gre, zmorete in najpomembneje je, to delate vi. To znate, potrebujete le vajo in izkušnje.

Če vam s prostorom ne gre, si lahko predstavljajte, da se stvari zberejo na kupu. Ob tem kupu teče reka. Bodite aktivni in začnite odmetavati ta kup v reko. Potem pokličite vse predmete iz celega vašega telesa in jih preprosto zmečite v reko. Ne komplicirajte, ampak naredite preprosto. Samo od vas je odvisno. Če boste komplicirali, bo komplicirano in težko. Če ne boste, bo šlo zlahka. Lahko, da bo nekaj časa trajalo, a nič zato. Ko končate, vdihnite in izdihnite in odprite oči.

Ko spraznite prsni koš, napetost popusti. Če ste tesnobni, vam morda prvič ne bo uspelo vsega odstraniti. Tesnoba je stanje velike, predvsem pa dolgotrajne stiske. Ob tesnobi je dovolj, če čutite, da je pritisk popustil, potem pa čez uro ali dve, morda naslednji dan postopek ponovite. Še in še boste morali ponavljati, ker se je tudi dolgo nabiralo. Tesnoba pa bo vse manj močna in hitreje bo nastopilo olajšanje ali pa bo celo izginila. Ne zahtevajte preveč od sebe, ker boste lahko samo razočarani. Razočaranje povzroči novo stisko in tesnoba se poveča. Kar naredite, je odlično.

Ko spraznite prsni koš, se vam bo izboljšalo razpoloženje. Odpravili ali zmanjšali ste stres. Z boljšim razpoloženjem ohranjate ali dobivate življenjsko energijo. Življenjska energija je bioenergija. Če vam jo primanjkuje, greste k bioenergetiku in vas napolni z njo. Potem se nekaj časa bolje počutite, dobro ste razpoloženi,  bolečine se zmanjšajo, a z enakim načinom življenja dobite enak rezultat. Spet vam zmanjka energije, greste k bioenergetiku, spet vas napolni, spet je nekaj časa dobro. To je krog, iz katerega želim, da izstopite. Nič ni narobe, če greste k bioenergetiku, je pa smiselno, če potem sami odpravljate vsakdanji stres, ker vam škodi. Ko spraznite prsni koš, odstranite težke, lepljive, škodljive energije. Prostor naredite za nove in lahkotnejše. To se pozna na našem razpoloženju in zdravju in posledično pri odločitvah in medosebnih odnosih.

več v FB skupini Čarobni odnos in v knjigi Čarobni odnos

Priporočam v branje

KAJ DELAŠ?
RAZVRSTITEV
POSTOPEK PRAZNJENJA GLAVE