BEAM

BEAM - Bioenergijska emotivno aktivna maturacija

BEAM je proces, kjer s pomočjo bioenergije pridem do vzroka problema in ga ciljano nevtraliziram ali spremenim v višjo frekvenco energije. Vsako čustvo, vsaka misel, vsak dogodek... ima svojo čustveno energijo in ti čustveni naboji določajo vaša občutenja in reakcije. V vas se nabirajo od ranega otroštva in lahko šele čez leta lahko povzročijo neustrezno reakcijo. Takrat odreagirate preburno, preveč čustveno in povsem neustrezno. Namen vsake reakcije je rešitev problema, razbremenitev stiske, ureditev odnosov. Tu pa pride zaradi premočnih in neobvladljivih nakopičenih energij do neustreznega reagiranja. Navzven ali navznoter. Užaljenost, drama queen, kričanje, obtoževanje, grožnje, fizično nasilje ali vse več in več misli v glavi, različni scenariji ogroženosti, skrb, selektivna zaznava odobravanja okolice, potenciranje svojih slabosti... posledično pripelje do psihosomatskih obolenj. Bolečine v hrbtu, bolezni dihal, srčno-žilne bolezni, boleče menstruacije, neplodnost, motnje v delovanju ščitnice, padec imunskega sistema, glavoboli in migrene, motnje hranjenja, tesnobe, panični napadi, OKM, depresije, fibromialgije... so krik na pomoč, so pokazatelj, da je nekaj vse bolj in bolj narobe.

Pregovor, kogar je pičila kača, se boji zvite vrvi, jasno razloži neustrezne nakopičene energije. Ob pogledu na vrv se aktivirajo načini rešitve. Poveča se srčni utrip in telo je pripravljano na beg. Če vrv zagledate vsake pol ure, se vam konec dneva že meša od utrujenosti, strahu in panike. Take neustrezne nakopičene energijske frekvence povzročajo v življenju težko rešljive probleme, ker se energije samo kopičijo. Primer je strah pred letenjem, kjer je problem najpogosteje rešen v enem tretmaju. Problemi realno postajajo bolj nerešljivi ali pa probleme producira naš um. Nezaupanje, konstantno preverjanje, zasliševanje, ljubosumnost brez najmanjšega povoda so tak poenostavljen primer. Sumničavi partner razumskih utemeljitev za prevaro nima, ga pa v notranjosti neskončno ženejo "neznane" sile, da preverja, obtožuje in posledično vnaša nezaupanje v razmerje. Obenem se izredno slabo počuti, v glavi se mu vrti tisoč scenarijev, tolerančni prag se zniža, ponoči ne spi, ne je, joče, dekompenzira... na sodiščih priznana zmanjšana prištevnost je opravičilo, da je neko dejanje sprožil tako močan čustveni naboj, da ga razum ni mogel obvladati. S ciljanim pristopom energetsko - čustveni problem razbremenim in rešitev najde razum.

 

Kaj je univerzalna energija oz. bioenergija?

Vsepovsod okoli nas je univerzalna energija - bioenergija. Bioenergija ni otipljiva, ni vidna, ni merljiva. Tako kot pri dihanju ne zaznamo kisika v zraku, tako ne zaznamo bioenergije, ki prehaja v nas in iz nas. Rečemo le, da smo brez energije ali da smo polni energije. Za nekoga rečemo, da je pozitiven ali negativen. Ne znamo pa opisati, kaj natančno to je.

Sama raje govorim o bioenergiji visokih oz. nizkih frekvenc. Je podobno kot glasbena lestvica. Toni nizkih frekvenc so težki, dlje časa lebdijo v zraku, so dolgi, polni. Toni visokih frekvenc so lahki, hitri, zračni, so tu in že jih več ni. Podobno je z bioenergijo. Žalost, jeza, nevoščljivost, zavist, strah, sram, ljubosumnost, skrbi so bioenergije nizkih frekvenc. So težke, ležejo v nas, nas obtežijo, se zlepijo in nas dušijo. Imamo občutek, da ne moremo niti dihati. Ne moremo se jih znebiti, karkoli naredimo so v nas in ne gredo nikamor. Veselje, zadovoljstvo, sreča, dobrota, ljubeznivost, razumevanje so bioenergije visokih frekvenc. So lahke in zračne in taki smo tudi mi. Nič se nam ne zdi nemogoče, letimo, lahko naredimo tisoč stvari. A tudi hitreje izginejo, saj bioenergija nizkih frekvenc izrine bioenergijo visokih frekvenc.

Včasih stopimo v prostor, kjer se ne počutimo dobro, kjer nas duši in nagonsko želimo iz prostora. Včasih srečamo človeka, ki nam ni ničesar storil, pa nam ni všeč. Gremo na izlet in se vrnemo polni sreče, polni energije. Znano je, da so ljudje, ki delajo na prostem bolj zdravi od ljudi, ki delajo v zaprtih prostorih. Zjutraj gremo od doma "lahki in sveži", zvečer pridemo domov "težki, in obloženi", okoli nas je oklep, ki nas tišči. Vzrok so bioenergije, ki so se tekom dneva prilepile na nas zaradi stresa, pritiskov, rokov, nesporazumov... Če greste pod tuš z vodo te nizke frekvence bioenergije speremo, smo prijetno fizično utrujeni a vseeno uživamo v večeru, ki je pred nami.

Ljudje bolj ali manj skrbimo za svojo zunanjost. Radi smo čisti, lepo oblečeni, imamo urejene nohte, lepo frizuro... Hodimo v fitnes, da si izklesamo postavo, pred vsakim poletjem mrzlično hujšamo. Vse to vidimo, vse to lahko ocenimo. Pozabljamo pa, da bi morali skrbeti tudi za naše nevidno telo. To je bioenergija, ki jo oddajamo, to je bioenergija, ki nam daje moč, elan, razpoloženje, zdravje... Zaradi energij visokih frekvenc so družinsi odnosi harmonični, z otroci imamo zdrave odnose, ljudje so radi v naši družbi in prijetno se počutimo v svoji koži.

Izboljšanje samopodobe

Z BEAM metodo ciljano povečujem samopodobo. Občutek manjvrednosti nastane v otroštvu in se vsakim ponižanje krepi in dokazuje. Borba proti temu poteka bolj, predvsem pa manj uspešno celo življenje. Ne glede na uspehe, ki jih ljudje dosežejo, ta občutek še vedno ostaja in ni nič manjši. Hrepenenje po potrditvi doma in v službi prej povzroča nove bolečine kot željeno olajšanje. Ljudje tekmujejo s sorodniki (tašče s snahami za pozornost sina oz. moža, sorojenci med seboj, svakinja s svakinjo, sodelavci z oblekami, dopusti, avtomobili, sosednje s svojimi hišami in še in še...) Zato, da bo občutek, nisem dovolj dober, za trenutek izginil.

 

Notranji otrok

Notranji otrok je energija duše. Nekatere energije se pokažejo v obliki predmetov (energije strahu, žalosti, bolečine...) nekatere v obliki oseb (angelske energije, energije bogov in boginj in energija notranjega otroka, energije vodnikov).  Preko energije notranjega otroka se naučite imeti radi sami sebe, naučite se spoštovati in odpuščati. Notranjega otroka poiščete v prvem tretmaju in naučim vas ravnati z njim. Ko z njim vzpostavite stik, vzpostavite stik s svojim bistvom. Notranji otrok čez čas postane vodilo, intuicija. Nekdo mi je rekel: "Z notranjim otrokom sem končno našla samo sebe."

 

Primer

Ponedeljek zjutraj, hitite v službo, že tako ste pozni, ker otrok ni hotel v vrtec, v šolo, parkirnega mesta nikjer, ko ga dobite, se vam še peta čevlja zatakne v predpražnik, v mislih ste že pri delu, bežno pozdravite par sodelavcev in šef vas na vratih prestreže z novimi zahtevami. Ne, da bi rekel kaj izrecnega začutite, da spet niste izpadli v najboljši luči. Še osem ni ura, pa se že slabo počutite, ne veste, kje se vas drži glava, ponovno vas je začelo tiščati v prsnem košu in najraje bi videli, da bi bil že petek. Kaj se dogaja ta čas z vašim bioenergetskim telesom. Dela 100 na uro, ker je stisnjen, utesnjen, ker vas je branil pred naslednjim stresom, obenem pa krotil ujete energije preteklih dogodkov v vas. Komaj zakrpa eno poškodbo, se že pojavi nova, komaj obvlada tesnobo v prsih, že nastopi glavobol. In tako dela ves čas. Popravi lahko določeno število poškodb in zdrži določen pritisk tako kot jez lahko drži določeno količino vode.

Ste živčno razvrvani in nekontrolirano izbruhnete zaradi dogodkov, ki bi jih v zdravem stanju opravili z levo roko. Popoldan je že vnaprej uničen, saj ste čisto na koncu, otrok se polije s sokom, partner ni odnesel smeti ali pa je pustil drobtine na mizi. Eksplodirate, ker tako ne morete več, ne sledite življenju, zdi se vam, da vas bo razgnalo, jočete, kričite ali pa utihnete, da preživite. Ne razumete, kaj se dogaja, partner ne razume, kaj se dogaja in vse bolj narazen sta z vse več zamerami in bolečinami. Krog je sklenjen, naslednji dan se bo začel še slabše, ker niti današnjega niste pokrpali in petek je še daleč.

Nehote in nevede nalagate energetske naboje vase, v partnerja in svoje otroke. Z njimi prihajate v konflikte, ni vam jasno, zakaj je vse več in več narobe, ko jih imate pa tako zelo neskončno radi.

nastane začaran krog

Neprestano in dolgotrajno stanje, kjer energijo izgubljate iz dneva v dan, kjer čustva obvladujejo vas, je stres in vodi v pregorelost. Psihosomatske bolezni opozarjajo in pozivajo k ukrepanju. Povišana temperatura je obramba telesa pred povzročiteljem vnetja, nam pa pokazatelj, da se v telesu nekaj nenavadnega dogaja. Če vzamete zdravilo proti povišani temperaturi, se boste malo bolje počutili, zdravi pa ne boste nič bolj. Tako so psihosomatske bolezni pokazatelj, da se v naši notranjosti nekaj dogaja. Opozarja vas, da nekaj spremenite. Opozarja vas, da z sedanjim načinom škodujete sebi. Poiščite vzrok in rešitev, in posledica bo izginila.

 

Spletanje vezi

Z ljudmi pletemo različno močne vezi. Energijske vezi izhajajo iz čakr. Z otroci smo vezani preko s tretje in četrte čakre, s partnerji prepletamo vezi z drugo, tretjo in četrto čakro, s sorodniki in prijatelji smo povezani preko četrte čakre. V življenju ljudje prihamo in odhajamo, in ob razhodu se te vezi pretrgajo. Včasih se pretrgajo nepravilno in izgubljeno lebdijo. Naše telo se začne odzivati na te težave z napihnjenim trebuhom, bolečinami v okolici popka, težkim dihanjem, dušenjem, nejasnimi bolečinami v grlu, vratu ... Klinične preiskave ne pokažejo nobenih sprememb, vse je v redu, težave pa ostajajo ali postajajo celo vse hujše.

Ob popravilu lebdečih in/ali nepravilno pretrganih energijskih vezi težave praktično čez noč izgijejo. Sam proces je neboleč in neinvaziven. V predelu poprave čutijo "brazgotino", ki ne boli in po drugem oz. najkasneje tretjem tretmaju izgine.

 

Zakaj razhod s partnerjem boli?

Ob "nepričakovanem" razhodu s partnerjem se poškodujejo energijske vezi druge, četrte, tretje, pete in prve čakre. Ob tako siloviti poškodbi je tudi odziv organizma enako silovit:

 

  • Preko druge čakre smo s partnerjem spolno povezani, v njej so shranjeni čustveni vtisi, je center naših primarnih energij, naše zadovoljstvo. 
  • Preko četrte čakre smo s partnerjem povezani z ljubeznijo, sprejemamo ga in smo sprejeti, v njej je sedež predanosti.
  • Poškoduje se tretja čakra, v njej so zavedanja o lastni vrednosti.
  • Poškoduje se peta čakra, ki je močno povezana z drugo čakro, preko nje izražamo sebe, svoje želje, potrebe, hkrati smo tudi slišani.
  • Poškoduje se prva čakra, kjer je center naše varnosti.

Proces je individualen.

V delni sproščenosti um utišamo do te mere, da čustva lahko pridejo na dan. Počutje pogosto opisujemo z besedami:

»Tako polno glavo imam, da mi jo bo razneslo, kot da imam skalo v prsih, cmok imam v grlu …« in točno to poiščemo in odpravimo.

»Moje srce je ranjeno in žalostno,« in ga s pomočjo vizualizacije gremo pozdraviti in osrečiti.

»Čisto izgubljen/a sem v življenju.« S pomočjo notranjega otroka vzpostavimo ponoven stik s seboj in ta občutek izgine.

Navadno sta za to potrebna dva tretmaja po eno uro. Oseba naučene procese dnevno ponavlja sama. Svojih čustev se ne boji več in zato si upa začutiti in ni potrebe po potlačitvi. Pripravljena se je soočiti s svojim strahom, ki ji ne koristi, ampak jo ustavlja in hromi, nauči se odpravljati jezo, brez da bi škodila sebi ali drugim, poiščeva še vedno boleče spomine in bolečo energijo odpraviva, sproti se krepi zaupanje vase in v življenje in sposobna je vsakodnevni stres sproti odpravljati. Vedno gre samo toliko, kolikor je oseba pripravljena. Za to je potreben čas, zato se srečujeva dvakrat mesečno po pol ure, da predelava probleme, ki jih oseba sama v dveh tednih ni uspela dokončno predelati sama. S tem napreduje iz meseca v mesec in v tem času presenečena opazi, kako so se izboljšali odnosi, kako lažje, učinkoviteje in ustrezneje rešuje probleme. Kos je vsakodnevnemu stresu, zato ni potrebe po velikih količinah adrenalina in kortizola, ki škodita imunskemu sistemu, delata gube, zahtevata tolažbo z ogljikovimi hidrati, manj je prostih radikalov, ki pospešujejo razvoj ali izbruh psihosomatskih bolezni. BEAM metoda je hitra, rezultati se pokažejo že po prvem tretmaju. Najpomembneje pa je, da dobijo ljudje orodje, s katerim si kadarkoli v življenju lahko pomagajo sami, ko presodijo, da jim neko čustvo v življenju ovira oz. jim škoduje.

Proces je zaradi nejasnosti reagiranja na vizualizacijo odsvetovan ljudem s psihotično motnjo.

Cena:
60 minut 50€
30 minut 25€

Zakaj tretma z BEAM metodo?

Kliknite na želeno področje.

PSIHOLOŠKO/DUŠEVNO
FIZIČNO
Želje slehernega človeka so različne.
Vsem pa je skupna le ena - biti zdrav.